În toamna anului 2024, sunt câteva trenduri în materie de design interior care, cu siguranță, te vor cuceri. Citește-le cu atenție, în acest articol, pentru a le integra în locuința ta, dacă dorești și dacă se potrivesc cu preferințele tale.

Cele mai hot trenduri în design interior din toamna 2024

De la materialele sustenabile la luxul bazat pe piese clasice și pe investiții de lungă durată, trendurile din această toamnă sunt unele care te vor inspira să creezi în propriul spațiu o oază de confort și bun gust.

1.    Decor monocromatic

Decorul monocromatic se bazează pe o tonalitate uniformă, adică utilizarea unui singur ton sau a unei singure culori în nuanțe diferite. Aceasta permite evidențierea texturii, formei și materialelor, pentru un aspect sofisticat și modern. Poți opta, de exemplu, pentru o cameră de zi cu pereți în nuanțe de gri deschis și cu un tapet cu o textură subtilă. În dormitor, alege tonuri de albastru pastel, pentru o atmosferă calmă și relaxantă, cu o lenjerie de un albastru mediu și cu perne decorative sau o cuvertură de un albastru închis (navy). Mobilierul poate avea o nuanță albastru pal și accente metalice (crom sau argintiu).

2.    Obiecte de iluminat vintage

O altă tendință în designul interior din această toamnă este reprezentată de obiectele de iluminat vintage, care adaugă o amprentă specială spațiilor de locuit. Un astfel de obiect este potrivit pentru a face ca atmosfera să fie mai plăcută, departe de aspectul acelor spații reci și impersonale.

3.    Combinații de texturi

Mixarea texturilor variate într-o locuință este o modalitate ușoară de a adăuga dimensiune și dinamism unui spațiu. Se creează astfel un interior sofisticat și atractiv. O bucătărie cu faianță lucioasă și blat de lemn este un exemplu în acest sens. Poți opta atât pentru o faianță lucioasă, cât și pentru plăci ceramice mate, iar blatul să fie din lemn masiv sau reciclat, cu o textură naturală și caldă, ce contrastează cu suprafața netedă a faianței.

4.    Piesele unicat – un musthave

Obiectele artizanale unice sunt la mare căutare, fie că este vorba despre ceramică, piese de artă sau vase supradimensionate. Aceste piese conferă o notă personală și distinctivă spațiului și sunt un punct de atracție important. Iată câteva exemple de astfel de piese: picturile și desenele semnate de un artist local, sculpturi discrete sau impunătoare, măsuțe de cafea vintage, o bibliotecă veche din lemn sculptat, ceramică realizată manual, oglinzi cu rame sculptate, pături și cuverturi handmade, colecții personale etc.

5.    Accente argintii

Specialiștii în design interior mizează pe argintiu ca fiind un trend dominant și anul viitor, datorită caracterului puternic, atemporal și versatil. Argintiul are puterea de a echilibra tradiționalul cu modernul, aducând un aer sofisticat în locuință. Îl poți integra în multe feluri, de la ramele de oglinzi, la suporturi de lumânări, de la corpuri de iluminat la mânerele ușilor. În bucătării și băi, accentele argintii pot fi prezente prin: robineți, aparate electrocasnice și detalii ale mobilierului.

În toamna 2024 se poartă amestecul de lux și discret, influențele monocromatice și texturile bogate. Indiferent de trendurile cu care te identifici și pe care le adopți sau nu, important este să-ți personalizezi spațiul în acord cu povestea ta și a familiei tale și cu preferințele proprii.